Коледа в Дома за стари хора в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Домът за стари хора в Гоце Делчев работи вече седем години и има утвърдена традиция за честване на големите християнски празници.

Бъдни вечер тук се посреща така, както във всяко българско семейство. На празнично украсената маса се нареждат ястия, обичайни за тази вечер  – постни сарми, варени картофи, варен боб, постна баклава и задължително питка с късметче и свещичка. Както повелява традицията, пред запалената свещ се казва молитва и Домът се благославя за живот и здраве.

След това всички помещения се прекадяват и и управителката разчупва питата, парче от която има за всекиго – и за потребителите, и за работещите тук.

И този декември коледният дух се чувства навсякъде в Дома. Подходящо украсена е не само столовата, но и стаите на възрастните хора, коридорите. За празничната трапеза на Бъдни вечер и Коледа отново ще се погрижи фирма „Мечев“, на която управителката Димитрия Чилева изразява специална благодарност.

„Тази фирма винаги ни доставя вкусно приготвена храна. Благодарим на работещите в нея за това, че с готовност откликват на нашите нужди и желания“, казва тя.

Подаръците за предстоящия празник вече е осигурила фондация „Символ на любовта“. Хората в Дома се радват на внимание и от страна на училища, читалища, Евангелската църква…

„Вниманието към нашите хора е през цялата година, но особено преди Коледа всеки ден получаваме предложения за гостуване. Приемаме ги с радост“, споделя госпожа Чилева.

Коледа е съкровен семеен празник, но благодарение на грижите и вниманието към потребителите, настанени в Дома за стари хора в град Гоце Делчев, тя ще бъде празник и за тях.

 

Снимка: Infomreja.bg, Управителката на Дома лично изработва част от украсата.
Снимка: Infomreja.bg, Управителката на Дома лично изработва част от украсата.
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK