"Търговци" на тютюн от Абланица са задържани при акция, а Хавальов?

Снимки: МВР

Организирана престъпна група за държане и разпространение на контрабанден тютюн е задържана при спецоперация.

Разследването е започнало в края на ноември миналата година, а целта е била неутрализиране на организирана престъпна група, занимавала се с незаконна преработка, държане и разпространение на нарязан тютюн без бандерол. 

В хода му били идентифицирани участниците в схемата и планирани съвместните действия по задържането им.

Операцията, проведена под наблюдението на прокуратурата, е осъществена на 26. юни основно на територията на с. Абланица. Задържани са петима участници в престъпната схема, извършени са множество претърсвания, при които е открито „производствено“ помещение с над 1 тон нарязан тютюн, четири машини за рязане, множество празни пакети с поставени етикети с марка на тютюн, товарителници на куриерска ферма, мобилни апарати, СИМ карти и др.

Според данните, събрани до момента, групата е действала при висока конспиративност и синхрон в действията на участниците. Суровия тютюн участниците в групата изкупували от производители. Клиентите били набирани главно по интернет. Заявките си за нарязан тютюн те подавали онлайн, като исканите количества били най-често по 1 килограм. На ден групата изпращала до 150 пратки, като цената за килограм нарязан тютюн варирала между 35 и 40 лв., в зависимост от сорта и качеството.

Загубата за бюджета в случая е значителна, доколкото акцизната ставка за килограм нарязан тютюн за цигари и лула е 152 лв.

След 24-часовото задържане на петимата участници в престъпната схема, Специализираната прокуратура удължи мерките им за задържане до 72 часа. С решение на Апелативния специализиран наказателен съд на четирима от тях е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Петият участник в групата е на свобода с парична гаранция, за да може да полага грижи за децата си.

ИНФОМРЕЖА припомня, че на 25. юни Евгени Хавальов бе задържан при спецакция в Благоевград.

Евгени е на 40 г. от Абланица. Криминално проявен е, занимавал се е с търговия на нарязан тютюн без бандерол.

Около 14 ч. е започнала акцията, при която Хавальов е задържан заедно с още едно момче на 33 г.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Том Скот08:18 - 16.07.2018
Имате ли нужда от спешен заем, за да решите финансовите си проблеми? Ние предоставяме бизнес заеми, лични заеми, студентски заеми, автомобилни заеми, заеми за заеми, жилищни кредити, банкови заеми и заеми за изплащане на вашите сметки. Ако се интересувате, моля свържете се с нас: (patfinanceloan01@gmail.com) Какво представлява номерът: +919066340641 на Ваше разположение Н Том Скот
GYSEV15:12 - 10.07.2018
ТОВА Е ПРЕДИ 4 дена НОВИНА
Изненада14:52 - 10.07.2018
Vijda se Che nikoi ne si e poluchil xonoraea i Gencho veche e Sam sled kato e mediino veche sram za pokrovitelite mu
Узаки14:42 - 10.07.2018
Е не бе Генчо ще ги пропусне той е като славей че плащаше плащаше ама сега е ред и на другите по веригата.
Айрян14:39 - 10.07.2018
Хавальов е уплашен! Истината е че е пропял от ареста и сега всички по веригата ще гърмят. Генчо е изпял всички, до последната запетая, очаквайтемного падащи глави. Помака си е прав, след него и потоп.
Opa14:36 - 10.07.2018
Ta nali Djingarata si pomisli Che shte komandva gerb s balamata a toia pomak shte plati za tiax da stanat v opravata tia smeshnici Sega dali shte imat surat da napusnat momentalno gerb da ne petniat imeto na partiata
Хихи14:32 - 10.07.2018
Хавальов има чадър от ГЕРБ Гоце Делчев Николай Джингаров и Ангел Тунчев по цял ден беха заедно много скоро ще се появят снимки и доказателства на герберските мижетурки нищо няма да се скрие този път.
Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...