Обвиняват директорката на Басейновата дирекция в Пловдив в безстопанственост

Снимка: бТВ

Директорката е задържана за 72 часа

По досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Пловдив, като обвиняема е привлечена Ц.К., на 46 г, за това, че през периода от 17 декември 2018 г. до 24 февруари 2020 г., като директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, в качеството й на директор не е положила достатъчно грижи за повереното й имущество и за възложената й работа, като от това са последвали значителни щети за стопанството, представляващи неплатена цена на 205 171,2 куб. метра добита вода от водовземното съоръжение и 34 122 куб. метра отведени и пречистени води – престъпление по чл. 219 ал. 1 във вр. чл. 93 т.1 от Наказателния кодекс 

Обвиняемата Цветелина Кънева е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Подробности по случая бяха изнесени на съвместени брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР-Пловдив, в който участваха Румен Попов, окръжен прокурор, Галин Гавраилов, заместник окръжен прокурор и старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив. 

 

КОМЕНТАРИ

Чукундура01:26 - 26.02.2020
Гешев, удари и директора на басейнова благоевгград за сатовча, изместено е коритото на р. Бистрица с цел незаконен добив на гнайси в защитени европейски територй от фалшиви кухи фирми на агента ,, ленко'' . щетите само в м. ,, дълбоки дол ''са за над 4 милиона лв. Чадър над тези престъпления подсигуряват твойте прокурори от г. Делчев.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK