Търговци от Гоце Делчев изгоряха с 500 лева, продавали дюнери без касови бележки

Снимка: Infomreja.bg

Районният съд в Гоце Делчев потвърди обжалваното наказателно постановление от търговско дружество в Гоце Делчев, с което е наложена глоба от 500 лева от началник сектор „Оперативни дейности“ на НАП – София.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Благоевградския административен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението.

На 27.09.2017 година проверяващи от централното управление на НАП-София, са извършили проверка на търговски обект – бърза закуска за продажба на дюнери и хамбургери на ул. "Солун" в Гоце Делчев. Установили, че в стационарния търговски обект не е поставено на видно за клиента място копие на актуално свидетелство за регистрация.

Преди това обаче двамата проверяващи си закупили 2 дюнера, при което не им била издадена касова бележка.

Двамата си изяли дюнерите близо до заведението, като през това време наблюдавали как се извършват продажбите в заведението.

Същите наблюдавали още, че нито на един от следващите клиенти търговецът също не издава касови бележки.

След наблюденията двамата проверяващи влезли в помещението, легитимирали се и казали на служителите, че ще бъде извършена проверка. Те поискали да им бъдат представени необходимите документи за проверката. Изискали свидетелство за регистрация на касовия апарат, но такова не им било представено, самият апарат липсвал дори.

При проверката било установена също и разлика между наличността в касата и дневния финансов отчет от касовия апарат.

Липсвали договори и всички останали документи, включително и паспорт на касовия апарат.

Актосъставителите бяха и свидетели по делото по което Районен съд Гоце Делчев потвърди глобата от 500 лева наложена на въпросният търговски обект.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK