Турският посланик подкрепи проекта за бизнес център в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Посланикът на Република Турция у нас Н.Пр. Исмаил Арамаз прояви интерес към проекта за изграждане на международен експо център в Благоевград. Това се случи по време на визитата на дипломата в областния център и срещата му с градоначалника Атанас Камбитов.

Темата на разговора между двамата бе развитието на икономическите и културните взаимоотношения между двете страни, както и бизнес потенциалът на Благоевград, като евентуален партньор на турски компании.

Н.Пр. Арамаз прояви интерес към стратегията за развитие на Благоевград, както и към проектите за изграждане на Международен изложбен център, Интермодален логистичен център и Балкански университетски център в града.

Дипломатът се и с председателя на общинския съвет Даниела Савеклиева. Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество в сферата на дърводобива, енергетиката и особено в сферата на туризма. Парламентарният шеф Савеклиева запозна посланик Арамаз с възможностите, които Благоевград разполага са зимен и ски туризъм.

“Само на двадесетина километра от Благоевград се намира живописната местност Бодрост, където има уникална ски писта. Съчетанието на големия град с близостта за ски туризъм е една възможност Благоевград да се развие като туристически център. Красивата природа на Рила планина и новите модерни съоръжения в близост до областния град са предпоставка нашият град да стане атрактивна туристическа дестинация”, подчерта Даниела Савеклиева. Тя коментира с турския посланик и амбицията на общинското ръководство да създаде експоцентър, в който фирми от целия свят ще имат възможност да обменят опит, идеи и да създават полезно сътрудничество помежду си.   

Посланикът гостува в Благоевград по покана на областния управител Костадин Хаджигаев. 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Рони22:46 - 11.10.2012
Да бе,какви са тези бонбони няма ли жени?
уили18:28 - 11.10.2012
Супер е кмета.
Dim16:01 - 11.10.2012
Направо са ги разтопили с тези бонбони ....:D
666615:58 - 11.10.2012
как не са му обещали и джамиика да му построят...

FACEBOOK