Кюстендилски преподаватели грабнаха първо място на европейски конкурс

Снимка: Личен архив

Преподавателите от  Кюстендил Антон Сотиров, Росица Везенкова и Любляна Начева спечелиха 1-во място на Националнен кръг на Европейския конкурс за добри практики в областта на образованието за екологично устойчиво развитие (включващ темите - изменения на климата, екологична миграция, екологична справедливост) като част от проект „Един свят за всички”.

Проектът се изпълнява в 10 европейски държави и е насочен към повишаване на информираността на учениците и учителите в областта на екологичната справедливост, изменението на климата и екологична миграция.

Основната му цел е да насърчава критичното мислене, повишено разбиране, представяне на модели за устойчиви начини на живот и практики, както и насърчаване на активно гражданство.

Резултатите от проекта ще бъдат разпространени в Италия, Германия, Словения, Словакия, България, Португалия, Унгария, Испания, Естония и Гърция, където се осъществяват дейностите по проекта, а също така и в Мозамбик, Мианмар, Танзания, Кения, Република Македония, Ирландия, Великобритания, Белгия и Литва.

Конкурсът има за цел идентифициране и определяне на добри образователни практики, насочени към околната среда и устойчивото развитие в рамките на формалните системи за образование в Европа. 

Българският екип се класира за международния кръг на конкурса, като се предвижда да посети Португалия, където ще представи своите добри педагогически практики пред европейските си партньори. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK