Туроператори от Индия посетиха Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Представители на седем индийски туроператорски фирми посетиха Благоевград. Делегацията бе водена от Нирадж Кумар, който е председател на Сдружение за развитие на бизнес и културни отношения между Индия и България. Амиш Десай, Локиш Бетаиах от Бангалор, Аншуман Митра, Горав Шивре от Делхи и Викрам Кажарай, Арункомар Раджарам от Мумбай работят във водещи фирми в сферата на туризма. Тяхната цел и дейност е насочена към реализиране на един от най – големите сектори, свързани с екскурзии за „индийски туристи” – корпоративния. Целта на визитата бе опознавателна.

Туроператорите търсят български забележителности, които да провокират и доведат индийския турист у нас. Гостите бяха посрещнати от представител на туристическия бранш в Благоевград – Здравка Чимева. От името на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов тя връчи сувенири и подаръци на делегацията.

Индийските гости посетиха Културно-информационния център в града, където се запознаха с историята и културното наследство на Благоевград. По време на обиколката в столицата на Югозапада, те посетиха още Регионалния исторически музей – Благоевград. Там делегацията бе посрещната от момиче в традиционна българска народна носия. Тя по стар обичай приветства гостите с китка здравец и покани индийците да вкусят от уникалния за региона орехов ликьор.

В РИМ – Благоевград делегацията бе запозната с богатата история на града от античността до наши дни. Изключителен интерес за гостите се оказа автентичния квартал „Вароша” и църковния храм „Въведение Богородично”. При разходката в квартала, индийските гости станаха част от сватбен ритуал и дори  се снимаха с младоженците.

Туроператорите от Индия си тръгнаха с прекрасни впечатления от Благоевград. Те пожелаха успех на домакините и изразиха надежда за успешно сътрудничество не само в туристическия бранш, в културния обмен, както и в икономически аспект.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK