Константин Икономов представи поредната си книга

Константин Икономов е творец с ярко присъствие в културния живот на Банско.

В последното десетилетие той успя да ни впечатли с многобройните изложби на изделия от дърво, с издадените книги, с един великолепен албум с глиптики и десетина богато илюстровани стихосбирки. Вчера отново се насладихме на поезията му в неговата единайста книга "Житница". Прекрасните изпълнения превърнаха вечерта в истинско удоволствие.

"Поезията на Константин Икономов е с главата във вселенските пространства, но с краката стои здраво на земята..." – пише в послеслова към "Житница" Санде Стойчевски.

Сред гостите бяха кметът на Община Банско – Георги Икономов, Асен Кирицов - зам.-кмет, Негово превъзходителство Марян Гьорчев - посланик на Република Северна Македония, Димитър Христов - директор в Съюза на българските писатели, Николай Стоянов - писател, както и художникът оформител на всичките издадени книги на Константин Икономов - проф. Кирил Гогов.

Като част от Летните театрални празници, този рецитал беше един истински подарък за душата, една емоция, която, в забързаното ежедневие, имахме нужда да изпитаме.

"Пшеницата се кръстосва със всичко,
със сълзи, с пот, с обичта ни...
...Хлябът кове съдбата на хората,
радва деня им и убива умората..." 
Една разходка в поле с есенни жита!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK