26-годишна майка също е приета в благоевградската болница с морбили

Снимка: Infomreja.bg

Четири от случаите са потвърдени лабораторно в Националната референтна лаборатория към НЦЗПБ – гр. София, съобщиха от РЗИ-Благоевград.

Вчера са установени още 12 контактни лица - деца между 5-месечна и 9-годишна възраст, чиято клинична картина съответства на заболяването. Те са от Разлог, Банско, Белица и Якоруда.

Шест от тези деца и един родител – майка на 26 години, с подобна симптоматика са хоспитализирани в ИО на МБАЛ – гр. Благоевград. Другите пет са хоспитализирани в Окръжна болница – гр. София.

Първите 2 случая, които са хоспитализирани в ИО – на МБАЛ – гр. Гоце Делчев, продължават да се лекуват в отделението. В момента всички са в добро общо състояние.

Общо са издирени 145 издирени контактни лица, които се наблюдават.

Връчени са предписания на всички ОПЛ в Благоевградска област да издирят всички свои пациенти до 18 г. възраст с пропуснати имунизации срещу морбили, за да бъдат обхванати с 1 доза ваксина.

За ограничаване разпространението на заболяването и предотвратяване възникването на нови случаи по разпоредба на Министерство на здравеопазването със Заповед на Директора на РЗИ – Благоевград – д-р Калоян Калоянов се затвори детското отделение на МБАЛ- гр.Разлог. Децата нуждаещи се от хоспитализация ще бъдат пренасочвани за лечение в ДО на МБАЛ – гр. Гоце Делчев и ДО на МБАЛ – гр. Благоевград.

Епидемиологичното проучване продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK