Туристическото дружество в Рила стана на 115 години

снимки: ТД "Осогово"

Туристите в град Рила отбелязаха 115 години от основоването на туристическото движение в града. Официални гости, дошли да уважат празника, бяха Нина Мишкова-отговорен редактор на вестник „Ехо”, туристически хор „Осоговско ехо” от гр. Кюстендил с диригент Димитър Цветков, туристически хор „Рилско ехо” от Дупница с диригент Славчо Михалчев и певческата група за автентичен фолклор от с. Смочево.

След приветствията към гостите председателят на дружеството разказа за началото на организирания туризъм в град Рила, за историческите перипетии, през които е преминало и изказаната всеобща надежда да продължават да развиват активна туристическа дейност с множество излети и преходи в планината.

“На рожден ден като на рожден ден! С настъпването на залеза веселбата и танците ставаха все по-неудържими. Примамливият аромат на прословутата рилска скара, приготвена от домакините, се носеше наоколо. Песните, танците и разходката до Рилския манастир обединиха туристите на всяка възраст. И поне до следващия уикент ще подължава да кънти „ехо, ехо, туристи със весели сърца и вие, алпинисти на бурите деца”, разказа със задоволство Силвия Михова от кюстендилското дружество ТД "Осогово".

Тя допълни, че на 25 август 2013 г. ще бъде организирано традиционното изкачване на Черни връх, Витоша.

 

снимки: ТД "Осогово"
снимки: ТД "Осогово"
снимки: ТД "Осогово"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK