Туристически поход бори вредния навик - цигарите

снимки: infomreja.bg

Туристи от различни възрастови групи се включиха в туристически поход до с. Богослов и местността "Плео" в името на здравето без тютюнев дим.

Връзката на физическата активност и здравето е много силна и особено актуална днес, когато млади и стари са по-често седящи пред телевизора или компютъра, зад волана на колата си или в обществено превозно средство, обявиха от Регионалната здравна инспекция.

Обездвижването, скуката, стресът и напрежението провокират хората към запалването на цигара за  кратко и измамно прогонване на проблемите и неудачите и така си добавят още по-големи беди и страдания, като изразходват финансови средства за болести.

Колко по-добър е вариантът с раница на гърба по пътеките на планината през почивните дни без цигара в ръка, без много средства човек да укрепва физическото и психическото си здраве, да се радва  на красивите гледки през всичките сезони, с бистър ум и отпочинало тяло да се връща към обичайните си задължения.

По същия повод се проведе и среща на чаша чай в Професионалната гимназия по туризъм “Никола Вапцаров” на ученици с дълголетници - спортисти и туристи, достоен пример за здраве и дълголетие. Домакин бе клубът по туризъм в училището ръководен от преподавателката Деси Костова, а гости бяха Василка Кацарска и Виктор Ранов, хора на достолепна възраст, които и сега не отстъпват на младите по своя дух и възможност да покоряват планини и върхове.

На срещата присъстваха Гюлка Джабирова и Силвия Михова, като представители на Регионалната здравна инспекция и Туристическо дружество „Осогово” - Кюстендил.

Срещата завърши с предложения към младите хора за включване в различни туристически инициативи, като алтернатива на скуката и вредните навици тютюнопушене, употреба и злоупотреба с алкохол и други вещества.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK