Туристи се връщат от Гърция без автомобилите си

Източник: EPA/БГНЕС

Десетки българи са били засегнати от опасния циклон "Медуза", който причини сериозни поражения в северните част на съседна Гърция. 

Наводненията в страната бяха най-интензивни на полуострова Халкидики. В Ситония също беше обявено бедствено положение. По информация на официалните гръцки власти най-засегнати са областите на Никити, Мармара, Порто Куфо, Торони и Каламици. 

Циклонът засегна почти цяла Гърция. Обилните валежи принудиха много туристи да преустановят почивката си и да се приберат по домовете си, съобщава News.bg.

Хората, избрали да прекарат почивните си дни на къмпинг бяха най-засегнати. Туристите, отседнали в хотели, също започнаха да напускат страната.

И днес пожарните екипи в страната продължават да вадят автомобили, потънали в кал. Според местните медии щетите от пороя са огромни.

Десетки българи са се оказали в подобна ситуация. Водата е нанесла сериозни щети по тяхното имущество. Част от автомобилите на сънародниците ни са били залети от проливните дъждове, което налага колите да бъдат върнати в България с репатрак.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация за обстановката в засегнатите райони или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на телефоните на генералното консулство в Солун.

Наши сънародници, които са понесли материални щети и/или са загубили документи за самоличност вследствие на проливните дъждове, също могат да се обърнат за съдействие към генералното ни консулство на следните телефони:

  • 0030 2310 829 210;
  • 0030 2310 869 510;
  • 0030 2310 869 520.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK