Продължава издирването на втория изгубен турист в Пирин

Снимка: Infomreja.bg

Включиха се екипи и от Банско и Разлог

Тази сутрин бе подновена акцията по издирването на втория турист в Пирин.

След като спасителите от ПСС-Сандански, преспаха на хижа „Беговица“, те подновиха търсенето на спътника на 75-годишния Лъчезар Забунов, водени от мъжа.

„Издирването продължава по информацията, която ни даде другият мъж. Местността е доста трудна. Тръгваме натам заедно с допълнителни отряди от Банско, Разлог и Благоевград. Нямаме информация защо двамата туристи са се разделили. По наша информация издирваният е добре екипиран, има топли дрехи. Има храна. Наблизо има и вода. Мъжът е на около 60-65 години (каквато бе и първоначалната информация). С него имахме връзка последно в понеделник вечерта. Оттогава нямаме връзка с него”, каза Кристиян Урумов от ПСС – Сандански пред БГНЕС.

Снощи в хижата е преспал и намереният Лъчезар, който е отказал помощ от спасителите въпреки подадения от него сигнал. Днес той повел спасителите към приятеля си. Вчера Лъчезар бе намерен в района на Мозговишкия чукар. 

Мъжът е в добро здравословно състояние.

Очаква се по-късно да се достигне до развръзка по случая, при който от вече повече от 24 часа спасители и туристи „се гонят“ из планината.

Причината Лъчезар да отказва помощта на ПСС е липсата на планинска застраховка и че трябва да плати разходите по акцията, която се равнява на хиляди левове.

3-ма спасители от Банско и 7 техни колеги от Разлог също са се включили в търнесето. Възможно е да се включи и екип от Благоевград.

 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK