Банско демонстрира отличните си възможности за летен туризъм на изложение в Дубай

Снимки: Община Банско

При изключителен интерес премина представянето на Община Банско в туристическото изложение ARABIAN TRAVEL MARKET 2019 в ДУБАЙ, ОБЕДИНЕНИ АРАБСКИ ЕМИРСТВА.

Изложението е най-значимото международно туристическо събитие в региона на Близкия изток и Северна Африка. То е отворено за професионалисти и масова публика, като броя на бизнес посетителите надхвърля 39 000, най-многобройни от които са от Саудитска Арабия, Индия, Иран и Китай.

В Дубай Банско демонстрира отличните си възможности за летен туризъм. Платежоспособните арабски туристи от този край на света, търсят, както почивки, така и нови преживявания. Особен интерес беше проявен към красивата природа и отличните климатични условия в нашия регион.

Посетителите бяха впечатлени и от факта, че Национален парк „Пирин” e най-големият по големина български парк и е включен в списъка на Конвенцията за защита на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Още от първия ден на изложението Ски-зоната бе във фокуса на посетителите, като едно от най-големите предимства на Банско. Особен интерес предизвикаха рекламните материали с вграден QR код, който дава възможност на всеки да разгледа виртуално пистите в курорта в пълни детайли.

Щандът на Община Банско бе посетен от българския посланик на Република България в Обединените Арабски Емирства, Богдан Коларов. Той и представителите на Община Банско проведоха срещи със заинтересовани туроператори и агенции, които проявиха интерес към летните форми на туризъм, които предлага курорта, както и прохладата на планината.

Обсъдени бяха и перспективи за стартиране на нова директна самолетна линия от ОАЕ до София, като Община Банско ще подаде ръка за партньорство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK