Наближават празниците на Хаджидимово

Снимка: Infomreja.bg

Традиционните гергьовденски празници на град Хаджидимово започват на 3.5. (петък) в 16 часа, когато на стадион „Димитър Лекин“  ще се даде старт на футболна среща между отбора на „Места“ (Хаджидимово) и ветерани.

 На следващия ден в 9:00 часа също на местния стадион ще започне  футболен турнир за деца, родени след 2006 година. Участници ще бъдат: „Места“ (Хаджидимово), „Неврокоп“ (Гоце Делчев), „Пирин“  (Разлог), „Пирин“ (Благоевград), „Беласица“ (Петрич), „Вихрен“ (Сандански), „Докса“ (Драма) и „Паок“ (Кавала).

В събота ще си дадат среща и самодейните състави от община Хаджидимово – НЧ „Яне Сандански – 1928“ – Хаджидимово, НЧ „Възраждане – 1927“ – Копривлен, НЧ „Просвета – 1940“ – Абланица, НЧ „Прогрес – 1928“ – Ново Лески. Концертът ще започне в 18:30 часа на площад „Димо Хаджидимов“ в общинския център.

„При Майстора“ – това предизвикателство е отправено към любителите на шахмата. На 5-и май в Хаджидимово от 10 часа ще започне OPEN турнир по шахмат.

За привържениците на футболистите от „Места“ ще има още една възможност да подкрепят местния отбор. В неделя на стадион „Димитър Лекин“ от 16:00 часа домакините ще играят срещу „Докса“ – Волак.

Също в неделя на градския площад в 19:00 часа кметът на общината Людмил Терзиев ще приветства гражданите и гостите на Хаджидимово. След това концерт ще изнесат „Фортисимо“ и „Тоника СВ“. Празникът ще продължи със заря и концерт на рок група „DAS“.

На големия християнски празник Гергьовден от 8:00 часа в манастира „Св. Георги“ ще бъде отслужена тържествена света литургия. А на обяд – от 12:30 часа, на площад „Димо Хаджидимов“ ще има народно веселие. Солисти: Мария Христова, Николай Пиринлиев, Елена Шейтанова и Димитър Стефанов. Участие ще вземат също ансамбълът за народни танци „Гайтан“ и „Огражденска четворка“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK