Туристи от ТД „Осогово“ с поход до хижа „Трещеник“

Снимки: ТД "Осогово" - Кюстендил

Туристическо дружество „Осогово“ - Кюстендил отново преживя незабравими мигове сред природата с ентусиазираните си членове.

Приключението този път бе по маршрут в Рила – Карталска поляна – хижа „Македония“ – хижа „Семково“ – хижа „Трещеник“. Така 21 туристи се озоваха на „Карталска поляна“ – известна ски дестинация над Благоевград.

„Оттам зарамихме раниците с най-необходимото и поехме към хижа „Македония“. Придвижвахме се бавно, защото всеки снимаше, прехласнат от пъстрите пролетни килими с цветя и многобройните водопади, появили се наоколо.

Не избрахме традиционния маршрут през Динков дол, а поехме по деривацията за Белмекен и през Карааланица стигнахме до хижа „Семково“. По този начин си удължихме пътя с около 2 часа, но пък видяхме гледки, които си заслужаваха ходенето. И най-хубавото беше, че дъждът и гръмотевиците, които бушуваха наблизо в планината, ни се разминаха“, разказаха участници в похода.

В хижа „Семково“ туристите са били посрещнати от хижаря Милко и помощника му Шукри. През цялото време те се грижели да не липсва нищо на гостите.

„На сутринта след закуската поехме към Вапски езера. Избрахме да се изкачим на билото при „Горни куки“, да достигнем връх Вапа и оттам да се спуснем в езерата. Магията ни преследваше и не искаше да ни изостави цял ден. Първо беше вълшебната гора, с най-причудливо израсли иглолистни дървета, после се появиха лилавите килими с минзухари, които настъпваха отвсякъде, където преспите сняг оголваха земята.

Черешката на тортата беше когато излязохме на билото при връх Чемерна. Оттук се разкрива една от най-обзорните гледки в Рила. Любувахме се и на връх Мусала и на Мальовишкия дял и на връх Канарата и на язовир Бели Искър и на какво ли още не“, продължават разказа си развълнувани туристи от похода.

С този поход ентусиастите от ТД „Осогово“ направиха генерална репетиция за предстоящото им приключение в Румъния – изкачване на върховете Негою и Молдовяну в Карпатите на 18 юли.

 

Снимки: ТД "Осогово" - Кюстендил
Снимки: ТД "Осогово" - Кюстендил
Снимки: ТД "Осогово" - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK