Туристи посрещнаха тържествено участниците в Националния планински траверс IV категория по НСК „Осогово - 2018”

Снимки: Infomreja.bg

С питка и сол на площад „Велбъжд“ Кюстендил представители на туристическо дружество „Осогово“ Кюстендил, в лицето на секретаря Силвия Михова, туристическия хор „Осоговско ехо“ и други любители на планината посрещнаха с кратка програма участниците в Националния планински траверс IV категория по НСК „Осогово - 2018”.

Площад "Велбъжд" бе огласен от планинарски песни, а всеки участник получи и информационни материали за забележителностите в Кюстендилския регион, и по специално туристическите дестинации. От днес, 31.октомври до 4. ноември 2018 година в Осоговската планина инструктори по туризъм, планински водачи и изявени туристи от страната ще участват в Националния планински траверс IV категория по НСК „Осогово - 2018”.

Проявата има за цел да повиши квалификацията на кадрите по пешеходен туризъм в методическо, организационно, и техническо отношение. Програмата включва лекции, дискусии и преходи в Осоговската планина.

Първият ден след кратка разходка до средновековната крепост в Хисарлъка и секвоите в месността Ючбунар, участниците ще бъдат настанени в хотел „Трите буки“. В програмата е включено изкачване на връх Руен.

Включен е и един от рядко красивите маршрути в планината – местността „Голям Предел“ – Брезовски рид – с. Слокощица. В по-голямата си част маршрута е билен и предоставя незабравими гледки, макар и продължителността му да не е малка – около 9 часа.

Ще бъде посетен и водопадът при село Полска Скакавица. По екопътеката до гр. Земен е предвидено да се посети и Земенски манастир. В програмата са включени и забележителностите на града -Художествената галерия, къщата на Димитър Пешев и други по желание на туристите обекти.

„Маршрутите са добре маркирани и почистени и туристите от ТД „Осогово“ и са готови да посрещнат гостите“ – сподели секретаря на дружеството Силвия Михова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK