Домашен арест за 33-годишен, извършил четири измами с пелети

Снимка: Infomreja.bg

Георги С. от Разлог „продал“ пелети на лица от Слокощица, Шумен, Харманли и Дряново

Мярка за неотклонение „Домашен арест“, по отношение на 33- годишния Георги С. от Разлог, определи тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил, като така измени взетата по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение „Задържане под стража” от РС – Кюстендил. Съдът указва на обвиняемия, че няма право да напуска адреса си в гр. Разлог, на който следва да изпълнява мярката, без разрешение на съответния орган от съдебната система.

Контрола по изпълнението се възлага на Районно управление на МВР-Разлог. Съдът допуска контролиране на взетата по отношение на  обвиняемия Георги С.  мярка за неотклонение „Домашен арест”, чрез средства за електронно наблюдение /електронна гривна/, което да се изпълни от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Областна служба  „Изпълнение на наказанията” - Благоевград.

Според съдът са налице обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление и опасност да извърши друго престъпление. Съдът счита, че мярката за неотклонение „Домашен арест” е достатъчна, за да обезпечи явяването му по досъдебното производство, което е започнато още през 2018 г., като няма данни Георги С. да се отклонявал към момента.

Той е разпитван като свидетел, обвинен е за престъпление извършено през юни 2019 г., а е привлечен като обвиняем през март 2020 г.

Георги С. е обвинен за измама с пелети - престъпление по чл. 209, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.4, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК, извършено в периода 05.06. 2019 г. – 19.06.2019 г.

В съучастие, като помагач на Любомир К., с цел да набави са себе си имотна облага, умишлено е въвел в заблуждение лица от село Слокощица, Община Кюстендил и градовете Харманли, Шумен и Дряново, че е представител на фирма за пелети от Северна Македония, като те са превеждали по посочена им банкова сметка капаро, с уговорката да им бъдат доставени пелети. И така е причинил на 4-ма души имотна вреда с общ размер на 3 390 лв.

Предвиденото наказание за това престъпление е „лишаване от свобода” за срок от 1 – 6 години. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK