„Партньори“ с поредно отличие от „Фестивални дни в Драч“

Снимки: ТФ "Партньори"

Заслугата за доброто представяне е и на младия хореограф Тони Кенов

Танцова формация „Партньори“ се завърна от поредното успешно турне. Нашите танцьори представиха Кюстендил и България на международният фестивал “Фестивални дни в Драч”.

Този форум е празник на културното многообразие, което най-добре се демонстрира чрез музика и танц. Основната цел на фестивала е да покаже богатството от разнообразние на културни корени от различни страни. 

Различни народи показват своята идентичност и научават повече за историята и обичаите на другите народи.

Фестивалът предоставя възможност на фолклорните танцови и певчески групи от различни страни да покажат уникалността на своя фолклор, да запазят и популяризират своята култура, традиции и културно наследство и да създадат нови приятелства.

Изпълненията на нашите танцьори бяха посрещнати изключително добре и докоснаха сърцата на албанската публика и гостите на Драч.

Представените сватбени обичаи и бурните ритми развълнуваха присъстващите и заслужиха внимание и бурни аплодисменти. Заслугата за доброто представяне е както на емоциалното изпълнение на кюстендилските танцьори, така и на професионалната работа на младия хореограф на групата Тони Кенов!

„Партньори“ за пореден път представиха града ни и установиха контакти с представители на фолклорното изкуство от другите държави участнички – Македония, Румъния, Босна и Херцеговина.

Групата имаше възможност да се запознае с културно историческото наследство на града домакин. Драч е вторият по големина град в Албания, разположен е на централното албанско крайбрежие, на около 33 км западно от столицата Тирана. 

Той е един от най-древните и икономически значими градове на Албания. Драч основното пристанище на Албания, там се намира и най-новият държавен университет „Александър Мойсиу“. 

Драч е важна връзка със Западна Европа поради близостта му до италианските пристанищни градове, и по-специално Бари, до които ежедневно се движат фериботи. Освен пристанище, в града има корабостроителница и друга промишленост, като кожарска, производство на пластмаси и тютюневи изделия. 

Международните форуми, организирани от домакините са колоритен щрих към местния културен живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK