Андон Тодоров: С изграждането на Индустриалната зона още в първата година ще се открият 500 нови работни места

Снимка: ИК

Независимият кандидат-кмет организира кръгла маса „Възможности за инвестиции, туризъм и съвместни европейски проекти между Благоевград и Гърция”

Независимият кандидат за кмет на Благоевград Андон Тодоров, подкрепен от ГЕРБ, организира с представители на бизнеса от областния град кръгла маса на тема „Възможности за инвестиции, туризъм и съвместни европейски проекти между Благоевград и Гърция”.

Гости на събитието, което се проведе в зала „22-ри септември” в Благоевград, бяха Николина Ангелкова - министър на туризма 2014-2020 г., Андрей Новаков - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и областен координатор на партията в Благоевградска област, и Клеовулос Теотокис, генерален секретар на Търговско-промишлената палата на Солун, Гърция.

„Вече имам изготвен плана как за 2 г. Благоевград може да се развие като дестинация както за летния, така и за зимния туризъм, като приобщим разкопките на древния град Скаптопара към забележителностите, като развием ски център „Картала” с нов паркинг, автобус от Благоевград за туристите и ремонтиран път”, подчерта Андон Тодоров.

Според него чрез изграждането на Индустриалната зона още в първата година ще се открият 500 работни места. Тодоров бе категоричен, че пари за изграждане на Индустриална зона в града има. Той се ангажира от българска страна да няма админитративни пречки и заяви, че чака инвестиции от гръцка страна.

Андон Тодоров добави, че в община Благоевград ще бъде назначен заместник-кмет на предприемачите и европроектите, като призна, че идеята е заимствана от  гръцкия бизнесемен по време на днешната среща.

”Уверен съм, че от ден първи на своя мандат като кмет Андон Тодоров ще стартира идеите си за облекчаване на предприемачите и инвеститорите, за да се разкрият нови работни места в Благоевград”, каза Андрей Новаков.

Той коментира, че по Плана за възстановяване 60 млрд. лв. ще влязат в България, като са предвидени средства за всички сфери. ”Благоевград ще знае в аванс какво да очаква от Брюксел. С енергичен и знаещ кмет като Андон Тодоров развитието на нашия град ще се случи”, каза още Новаков.

”Добрата комуникацията между бизнеса и администрацията е ключова за реализацията на всяка една добра идея. Сигурна съм, че в лицето на г-н Андон Тодоров, вие ще намирате партньор и съмишленик”, заяви бившият министър на туризма Николина Ангелкова.

Тя подчерта, че в управленската програма на коалиция ГЕРБ-СДС е предвидено петкратно увеличение на инвестициите за дигитализация на бизнеса – от 34 млн. лв. на 195 млн. лв.

”Изключително много средства, които са единствено за проекти, насочени към бизнеса, за да може да се адаптира към новите реалности. В нашата програма основен фокус е и създаването на нови индустриални зони или разширяването на съществуващите, като са предвидени над 400 млн. лв. за това. Благоевград има големи възможности да изгради индустриална зона, която да се превърне в притегателен център за нови инвестиции, създаване на работни места и естествен интермодален логистичен център в региона. Общината има огромен потенциал и в областта на туризма, секторът, с който винаги ще бъда ангажирана”, каза още Ангелкова.

Тя подчерта, че бизнесът, за да стартира нов проект, трябва да има доверие в общинската власт, в администрацията, да има сигурност, че няма да се създават излишни административни тежести. „Г-н Тодоров е правилният избор и съм сигурна, че жителите на община Благоевград ще оценят това на предстоящите частични местни избори за кмет на Община Благоевград на 27 юни 2021”, заяви Николина Ангелкова по време на форума.

От своя страна Клеовулос Теотокис  заяви, че за него е чест да е в Благоевград и определи  днешната среща като основа за едно добро бъдещо сътрудничество между двата града.

"Готови сме да покажем добрите практики, а също така и вашите практики да дойдат в Гърция", коментира гръцкият гост.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK