Турция няма да затваря хотели при случай на COVID-19

Снимка: БГНЕС

Цените ще бъдат замразени

Хотелите в Турция, в които се появят случаи на коронавирус, няма да бъдат затваряни, заявиха от Федерацията на хотелиерите (TUROFED).

Всички служители са преминали програма за подготовка, която е разработена в съответствие със сертификата за здравословен туризъм, заявиха от там за ТАСС.

При поява на заразен с коронавирус почиващ служителите ще действат съгласно инструкциите на Министерството на културата и туризма на Турция. В хотелите са предвидени специални изолирани стаи, затова няма да се налага те да бъдат затваряни изцяло.

От федерацията смятат, че турските хотелиери „едва ли ще повишат цените на услугите си през тази година, независимо от увеличените разходи“, свързани с борбата с коронавируса.

В началото на май Министерството на културата и туризма на Турция съобщи, че е стартирала програма за сертифициране на здравословния туризъм, която влиза в сила от началото на туристическия сезон през 2020 г. Тя предвижда въвеждане на засилени мерки за пътниците по летищата, на които ще бъдат раздавани защитни маски, ще им се мери температурата, а на територията на терминалите ще бъдат монтирани кабини за дезинфекция.

В страната е въведен комплекс от мерки за подсигуряване здравето на персоналав туристическия бранш. Здравословното състояние на служителите ще бъде проверявано редовно, а освен това ще бъдат обучавани по въпросите на грижата за здравето, личната и обществената хигиена.

Досега броят на заразените с коронавирус в Турция надхвърли 231 000, от които смъртните случаи са 5 710, а оздравелите пациенти – 215 516. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK