Турчина от Жижево поема вината на Дафин Незиров за убийството в Кочан?

Село Кочан, снимка: infomreja.bg, архив

Жителите на сатовчанското село Кочан с надежда очакват всеки момент местният изверг, както те наричат 52-годишния Дафин Незиров, да бъде осъден и вкаран в затвора за убийството на 38-годишния Али Шерифов, той обаче вече е намислил как да отърве драголника.

Планът на Незиров бил да принуди Александър Стойков-Турчина от съседното на Кочан село Жижево да поеме вината му за тежкото престъпление, твърдят хора от обкръжението на обвинения в убийство. Дали Турчина вече се е явил да прави самопризнания пред криминалистите в РУП - Гоце Делчев все още не е ясно.

Дафин Незиров говорел на всеослушание по селото, че имал готов човек, който да поеме вината му и за отхапаните устни на 27-годишния Андрей Господинов при пиянското меле в Кочан преди седмици, ако последният не спази обещанието си и не подаде жалба срещу него в полицията.

Настръхналото от ужас население на сатовчанското село недоумява с какво Незиров държи и принуждава тези млади хора вместо него да се признават за виновни и да поемат върху себе си бруталните му престъпления.

Както "ИНФОМРЕЖА" писа, 27-годишният Андрей Господинов, наркозависим младеж от Кочан, въпреки страданията, които преживява и в момента заради раната на устните си, отказа да депозира жалба срещу Незиров с мотив, че му бил приятел и му прощава деянието.

Независимо от разследването и многото разпити, проведени от криминалистите, както и провала му пред детектора на лъжата, срещу Незиров все още няма годни доказателства за извършено престъпление и той бе пуснат на свобода под парична гаранция.

В селото имало очевидци, които знаят кой е убиецът на Шерифов, но страхувайки се да не ги застигне жестокото отмъщение на Дафин Незиров, продължават да мълчат. Възползвайки се от страха им, той пък категорично отрича да е извършител на престъплението.

Последната надежда Дафин Незиров да бъде осъден за убийството в нощта на 16-и октомври миналата година остават резултатите от ДНК експертизата, твърдят запознати със случая.

"Незиров дълги години беше библиотекар в селото ни, изчете по няколко пъти всички  криминални романи, по цял ден гледаше филми на ужасите и вероятно е изучил тънкостите и на най-бруталните престъпления. Като по учебник се превърна в истински престъпник с железни абилита. Неговата диагноза е криминална психопатия, която се лекува или в психиатрия, или в затвор. Той стана опасен и хората в селото се страхуваме от него", коментират кочанци, пожелали анонимност.

На 11 юли тази година 52-годишният Незиров бе задържан при зрелищна полицейска акция в центъра на Кочан след жалби на четирима млади мъже, че са изнасилени от него. Седмица по-късно отново поради липса на доказателства бе освободен срещу 2 000 лева гаранция.

 

Село Кочан, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

do plahovete04:40 - 07.12.2014
5-choveka ste ot oremak "beli brezi" i nedei da govorite ot imeto na vsi4ki ko4antsi.
Дед0в04:52 - 16.09.2013
В тая статия мн0г0 неща не съвпадат.....едн0 е сигурн0, Дафин е вин0вен!
gotenia14:15 - 29.08.2013
Dafin ne e ybiets, niakoi dryg ctoi zad tsialata taia ictoria, no pano ili kasno ictinata shte ce pazbere
do Коч - Хан01:21 - 28.08.2013
da go tura na maikati i na sestrati i na baba ti i na lelq ti i nakraq na jenati ili gadjeto ti dokato ti gledash i si praish chekii sq che nqkaf chujdenec se e ispraskal v na maikati putkata i te e naprail bes da iska tfa ne znachi che i tuka e taka :) shiban rikoshen ot chekiq si ti takiva kato tebe treq da im se puskat izvergi...

FACEBOOK