Кюстендилски социалисти ще вземат участие в Националния Първомайски протест срещу бедността и корупцията в столицата

Снимка: личен архив

ОбС на БСП-Кюстендил ще вземе участие с над 100 човека в Националния Първомайски протест срещу бедността и корупцията, който е насрочен за 1-ви май /вторник/ от 11. 00 часа пред паметника на незнайния войн в столицата. Автобусите от Кюстендил ще тръгнат от паркинга зад Театъра в 8.00ч. 

"В днешните условия, ние като социалистическа партия не можем да не отбележим този празник освен с културни мероприятия, но и с един национален протест, който да отрази недоволството ни от управлението на държавата. Свидетели сме на античовешка социална политика във всички сфери от нашия живот. Свидетели сме и на разпродаването на обекти от значение за националната сигурност!", каза лидерът на общинската структура на БСП - Кюстендил, Росен Раденков.

1-ви май - Ден на труда и работническата солидарност е честван в много държави от целия свят като Германия, Австрия, САЩ, Канада, Мексико и дори Тайланд.
 
Началото на празника се свързва с международното социалистическо движение през 19 век и работническите протести в Чикаго за зачитане на елементарните социални права, както и за постигането на 8 - часов работен ден.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK