Отварят открития пазар в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Лицата над 60-годишна възраст могат да посещават открития и закрития пазар за времето от 7,30 ч. до 9,30 ч.

Откритият и закрит пазар в Благоевград започват да работят при нормален режим, при спазване на строги противоепидемични мерки.
 
По заповед на кмета инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб, откритият и закритият пазар в Благоевград започват да работят при нормален режим, но при спазване на всички изисквания и стъпките за изпълнение на необходимите дезинфекционни мероприятия, във връзка с епидемичното разпространение на коронавирус.
 
Директорът на общинския пазар се задължава да предприеме всички необходими действия с оглед предотвратяване струпването на много хора на едно място, като бъде създаван и специален ред за пазаруване.
 
Задължават се продавачите да осигурят предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им, да използват /ръкавици и маски/ и да предоставят на купувачите предпазни средства /ръкавици/, строго да се спазва лична хигиена и дезинфекция. Всички купувачи и посетители трябва да бъдат с маски.
 
Лицата над 60-годишна възраст могат да посещават открития и закрития пазар за времето от 7,30 ч. до 9,30 ч.
 
Не се допуска струпването на повече от две лица на едно място, както и спазване на дистанция от минимум 2 метра.
 
Заседанието на Кризисния щаб се състоя днес от 13.30 часа в зала „22 септември“ в сградата на общинската администрация.
 
По време на заседанието са набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус. Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.
 
В Оперативния щаб към община Благоевград продължават да се раздават предпазни маски на нуждаещите се лица.
 
Кметът инж.Румен Томов, благодари на представителите на здравната система за създадената организация и ежедневна грижа за здравето на жителите на община Благоевград.
 
Следващото заседание на Кризисния щаб е насрочено за 10 април.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK