Прокуратура във Варна предаде на съд мъж, направил опит да убие бездомник

Снимка: Infomreja.bg

Георги Ф. е задържан и в момента той е в следствения арест с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

43-годишният Георги Ф. е предаден на съд за опит за убийство по член 115 от НК, останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини. Пострадалият - 37-годишният Мирослав К., бил бездомник и наркозависим, който се препитавал със събиране на метални отпадъци от контейнерите за смет и предаването им в пунктове за вторични суровини.

На 15 декември 2019 г. след 21 часа пострадалият Мирослав влязъл в двора на къща, като прескочил оградата. Имотът бил собственост на майката на Георги Ф. и неин роднина, но бил изоставен и често в него влизали различни хора. В двора и в самата къща Георги отглеждал три кучета, които хранел всеки ден.

След като не открил нищо по-ценно в изоставената къща, бездомникът взел старо метално корито, прескочил отново оградата и напуснал имота. По същото време Георги Ф. наблюдавал действията му от паркиран на улицата микробус. Излязъл, настигнал Мирослав, хванал го отзад за връхната дреха и го съборил на земята.

След това подсъдимият му нанесъл побой с тръба или бухалка, като ударите – повече от 20 на брой, предизвикали силна болка у бездомника. Мирослав крящял, а виковете му били чути от живеещите в съседния блок. От терасата една от свидетелките извикала на Георги да спре да удря падналия на земята мъж, друг съсед също извикал на нападателя да спре да бие Мирослав.

Заради намесата на съседите подсъдимият Георги Ф. се качил в микробуса си и потеглил. Малко по-късно се върнал отново, приближил се до лежащия на земята Мирослав и го ритнал няколко пъти.

По сигнал, подаден от живеещите в блока, пристигнал полицейски патрул и екип на спешна помощ. Сигнал на тел. 112 подал и самият подсъдим, като обяснил, че бил нападнат с нож от един наркоман и посочил улицата, на която станало това. Същата защитна версия Георги Ф. поддържал и по време на привличането му като обвиняем.

Пострадалият Мирослав бил отведен в болница и настанен в неврохирургично отделение с контузия на мозъка и други травми по главата и тялото и с опасност на живота.

Георги Ф. бил задържан и в момента той е в следствения арест с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK