Кюстендилският клуб „Сибир“ за хората от третата възраст, е с нов председател

Снимки: Читалище "Асклепион"

Антоанета Бумбарова беше избрана без конкуренция

На Антоновден, който, с последвалия го ден на св. Атанасий, според народните вярвания, преполовява зимата, кюстендилски пенсионери, живеещи в района на гарата, се събраха на празник в своя клуб „Сибир“. Помещението им бе предоставено от Общината преди повече от четири години, но оттогава досега по едни или други причини не се намериха средства и ентусиасти, които да го разчистят, ремонтират и пригодят подходящо за клубна дейност.

Клубът, който се намира в едно от партерните помещения на блока срещу входа на ДАП, отвори врати в студения зимен ден, за да могат хората да се съберат и да изберат свой нов председател с надеждата той да се ангажира по-активно и да съдейства за очевидно нужната промяна.

Избраният Антоновден не беше случаен – на него бе направено предложение клубът да се поеме от наскоро пенсиониралата се Антоанета Бумбарова, чието избиране стана без конкуренция.

Клубното ръководство, начело на което застава тя, е от седем души – хора обществено познати и активни. То бе оздравено от общинската  председателка на Съюз на пенсионерите 2004 Малинка Чингарска и от специалните гости на празника от Клуба на инвалида и от клуб „Вяра, Надежда и Любов“ към читалище „Асклепион 2998“, в чиито инициативи хората от  квартал „Сибир“ винаги с включват активно.

Гости и домакини си пожелаха партньорството им и занапред да бъде ползотворно и приятелско. Новата председателка получи много цветя и подаръци за имения си ден с пожелания да оправдае доверието на хората и да отвори нова страница в дейността на клуба, който да се превърне в уютно средище за ползотворни социални контакти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK