Тръгна процедурата по отчуждаване на части земеделски имоти за изграждането на околовръстния път в Гоце Делчев

Владимир Москов, снимка: Infomreja.bg

Във връзка с изграждането на обект “Околовръстен път" в местностите “Текето” и „Ташков мост“, в землището на Гоце Делчев, със заповед на кмета на общината Владимир Москов стартира процедура за отчуждаване и обещетяване на собственици на земеделски земи, които са в обсега на предстоящото прокарване на трасето на околовръстния път в Гоце Делчев. 

Проектът за пътното съоръжение е на база парцеларен план, одобрен със заповед от 12.10.2009 г., издадена от кмета на Гоце Делчев, и на основание Закона за общинската собственост.

Обезщетенията ще се изплащат по сметка на собствениците на имотите не по-рано от 24.10.2016 г. Заповедта подлежи на обжалване пред Административен съд - Благоевград в 14-дневен срок от съобщаването й. 

Според заповедта са предвидени за отчуждаване части от 60 земеделски имота на собственици в двете местности "Текето" и "Ташков мост“, за които бе проведено обсъждане и съгласуване със собствениците неотдавна.

Околовръстният път, който вече е необходимост за облекчаване на свръхнатоварения трафик в Гоце Делчев, до голяма степен ще се отрази и на преминаващите автомобили през града за Гърция, тъй като според проекта той е с вход и излаз на международния път за ГКПП "Илинден". 

Цената на обещетението на земеделските частни имоти в местностите "Ташков мост“ и „Текето“, които се отчуждават за прокарването на околовръстен път, е 3,04 лева за квадратен метър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK