Тръгна лотарията “Зелена карта” в САЩ

снимка: usabulgaria.org

Отвориха отново програмата "Зелена карта" за работа в Съединените щати, съобщи dnes.dir.bg. Срокът за регистрациите започна в 19:00 ч. тази вечер и ще продължи един месец до 5 ноември в 19 ч. Заявките за лотарията ще се правят на електронен формуляр на специалния сайт за включване в програмата - www.dvlottery.state.gov.

Хартиени молби няма да се приемат. Кандидатите за зелена карта не дължат такса за попълването на електронния формуляр E-DV. При регистрирането си те получат като потвърждение официален входящ номер, който трябва да се провери дали е печеливш най-късно до юни 2012 година.

Официалното съобщение за подбора на хората ще бъде публикувано на уебсайта на програмата www.dvlottery.state.gov на 1 май 2012 г. От посолството на САЩ у нас умоляват българските граждани да не обръщат внимание на писма или имейли, в които се съобщава, че са спечелили в лотарията, включително и на такива, в които е написано, че са изпратени от името на Държавния департамент на САЩ или на Бюрото за консулски въпроси. Държавният департамент вече не уведомява избраните кандидати с писма и никога не е използвал имейли за тази цел, подчертават от посолството на САЩ.
Всеки, който сметне, че е станал жертва на измама, трябва да изпрати имейл на адрес [email protected]

Ежегодно правителството на САЩ отпуска 50 000 Зелени карти чрез официалната си DV лотария. Това са постоянни визи които дават възможност на спечелилите ги и семействата им да заминат да живеят и работят за постоянно в САЩ.

Тази година заради компютърна грешка на 13 май  Държавният департамент на САЩ анулира  резултатите от американската годишна лотария за имиграционни визи. След повторно теглене на лотарията хиляди се оказаха потърпевши,  сред които и българи. По-късно програмата "Зелена карта" беше спряна временно заради дебати в американския конгрес за опасностите от лесния достъп до страната и за размиването с емигранти на трудовия пазар в криза. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK