Започна гласуването за избор на членове на ВСС от Общото събрание на прокурорите

Снимки: ВСС

Кандидат в изборната процедура е Евгени Иванов – прокурор във Военно-апелативна прокуратура

Днес, 26 септември 2020 г., в 8.00 ч. в централното фоайе на Съдебната палата в гр. София, председателят на Общото събрание на прокурорите Виктор Малинов – прокурор във Върховна административна прокуратура, обяви началото на изборния ден за член на ВСС.

Той поясни, че в централното фоайе на Съдебната палата е избирателна секция № 1,  в която се гласува с хартиена бюлетина в прозрачна урна, и уточни за прокурорите, които ще упражнят своя вот електронно дистанционно, да запазят талона за гласуване по интернет, в случай, че изборът продължи на следващия ден – 27.09.2020 г.

Кандидат в изборната процедура е Евгени Иванов Иванов – прокурор във Военно-апелативна прокуратура.

Право на участие в избора имат 1531 прокурори, от които 1312 от тях са заявили електронното дистанционно гласуване чрез интернет.

Общото събрание на прокурорите определи на 19.09.2020 г. две избирателни секции за гласуване с хартиени бюлетини, и за гласуващите чрез информационната система за електронен избор.

Изборният ден ще продължи до 18.00 ч. и ще се излъчва в реално време чрез интернет сайта на ВСС, раздел „Онлайн“. Чрез Единния портал за електронно правосъдие може да се проследи в реално време електронната избирателна активност.

С решение на Прокурорската колегия по протокол № 32/18.08.2020 г., като наблюдатели при провеждане на Общото събрание на прокурорите на 26.09.2020 г., са регистрирани, на основание чл. 29м, ал. 2 от ЗСВ и чл. 30, ал. 2 от Правилата, представители на „Асоциация „Форум“ - адв. Татяна Лисичкова, на Сдружение „Обединение на свободните адвокати“- адв. Росен Рашков, и на Сдружение „Съюз на младите юристи“ - Николай Михайлов.

На интернет страницата на ВСС, раздел „Пресцентър“ периодично ще бъде предоставяна информация за избирателната активност на гласуващите, както следва в: 10.00 ч.; 12.00 ч.; 15.00 ч. и 18.00 ч. Информационната система за електронен избор не предвижда възможност за предоставяне на междинни резултати от гласуването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK