Тръгна делото срещу бившия кмет на Кочериново

снимка: Дарик, архив

Делото срещу бившия кмет на Кочериново Костадин Катин тръгна в кюстендилския окръжен съд. На последното заседание състав на Окръжния съд в Кюстендил, председателстван от съдия Пенка Братанова разпита шестима свидетели по делото.
Катин, който бе кмет на Кочериново в продължение на 3 мандата, а сега загуби изборите и за общински съветник, е обвинен от прокуратурата в престъпления по служба с цел облага. Общата сума, с която ощетил общината, е към 180 000 лв. според обвинението, представлявано в този процес от Камелия Стефанова.

Катин сключил сделка за продажба на двуетажна сграда, собственост на “Медицински център Запад” ЕООД, представлявано от Георги Поповски. При продажбата на сградата не е направена пазарна оценка от лицензиран оценител, както и не е обявен търга в национален и местен всекидневник. Продал и земеделски имот в местността "До кантона", като оценката на имота е от оценител, който не притежава лиценз за земеделски площи.

Катин е превишил властта и правата по опазване на озеленените площи и декоративната растителност с цел да набави за ЕТ "Емилия Поповска - Георги Поповски" облага на обща стойност 23 109,80 лв от добив на дървесина от горския фонд.
Екскметът е разрешил извозването на дървесен вид- 60 броя тополи, намиращи се в имот “До кантона” в землището на с. Бараково и разрешил отрязване на 50 броя тополи. Бившия кмет на община Кочериново е преправил съдържанието на официални документи, в които са добавени думите "засадени от собственика", "засадени от Георги Поповски" и думите "около 25 години" са преправени на "около 5 години". Подсъдимият е подведен под отговорност за общо пет обвинения.
Прокуратурата посочва, че бившият кмет е подправил и съдържание на документи или е заставял подчинените си в администрацията да ги подправят.

Съдия Братанова насрочи следващо дело за 23 ноември, за когато са предвидени да бъдат разпитани 13 души.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK