„Двубой“ постави началото на третомартенските празници в Симитли

Снимки: Община Симитли

С вечния „Двубой“ на Вазов Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ и община Симитли стартираха празненствата по случай Националния празник на България - 3-и март.

В ролите публиката видя Цветан Николов от театър „Сълза и смях“, Иван Иванов, Пролет Трифонова и Бранимир Митов. 

Най-популярната комедия на Иван Вазов напълни снощи салонa на читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли. Публиката се забавляваше искрено и много истински реагира на ситуациите, които са актуални и до днес.

Тази пиеса е писана преди повече от век, преминала е през няколко обществени строя и продължава да е актуална, но за съжаление проблемите ни са си останали едни и същи.

Препълненият салон в Симитли за пореден път показа, че публиката е жадна за култура. Малки и големи бурно аплодираха актьорския състав и си пожелаха скоро отново да бъдат посетители на такова добро представление. 

На 3 март празненствата по случай 3 март продължават с изкачване на връх Кръста край село Ракитна. Признателни симитличани начело с кмета на общината Апостол Апостолов отново ще катерят връх Кръста в западните склонове на Пирин, за да почетат паметта и се преклонят пред героите освободители. 

В 18. 00 часа празненствата ще продължат в Симитли, където ще бъдат поднесени венци на паметниците „Лъвчето” и „Илинден”. С празнична програма, фойерверки и огньове родолюбци ще почетат загиналите за свободата на площад „Илинден”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK