Отнети предимства и блъснати пешеходци през почивните дни в Благоевградско

Снимка: Infomreja.bg

ПТП-та са станали в Гоце Делчев, Благоевград и Покровник

Шест пътни инцидента в поредицата почивни дни около 24-и май са станали на територията на област Благоевград.

Още в първия неработен ден сутринта, в 10:20 часа на ул. “Гоце Делчев“ в Гоце Делчев, лек автомобил „Киа Сийд“ с 38-годишен местен водач е блъснал в задната част, спиращ пред него лек автомобил „Рено Меган“ с 54-годишен водач от с. Хвостяне. 

При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

Същия ден, в 16:55 часа на бул. “Васил Левски“ в Благоевград, лек автомобил „Опел Астра“ с 55-годишен водач от с. Покровник, завивайки в обратна посока, отнема предимството и блъска мотоциклет „Кимко“ с 36-годишен водач от града. С охлузни рани по лява ръка и ляв крак е пострадал мотоциклетистът. 

На 23-и май около 12:00 часа от ФСМП-Петрич, е получено съобщение за постъпила за оказване на медицинска помощ 66-годишна жена от Петрич, пострадала при ПТП. 

От работещите по случая полицейски служители е установено, че около 10:00 часа на главната улица в с. Тополница лек автомобил „Мицубиши“ с 50-годишен водач от с. Тополница, извършвайки маневра на заден ход, е блъснал пешеходката, която се е намирала на пътното платно. Жената е пострадала с гръдна травма и контузия на гръбначен стълб и дясно рамо. 

В празничния 24-и май, в 15:40 часа на бул. „Европа“ в района на пътен възел при АМ „Струма“, 37-годишен водач на лек автомобил „Опел Вектра“ от с. Говедарци, движейки се в посока към Сандански, не спира на пътен знак „Стоп“ и навлиза в кръстовище, отнемайки предимството на лек автомобил “Ауди“ с 39-годишен водач от Благоевград.

Опелът блъска аудито, при което с контузия на главата е пострадал пътник в лекия автомобил „Опел Вектра“, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. 

В 17:00 часа на бул. “Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград, товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ с 45-годишен водач от София, извършвайки маневра на заден ход, е блъснал намиращи се зад автомобила 74-годишен мъж. Той е пострадал с хематом на главата в дясно и хематом в тазобедрената кост. Настанен е за лечение в МБАЛ-Благоевград, без опасност на живота. На водача на автомобила са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

Последният инцидент е от 22:00 часа на кръстовището между ул. “Славянска“ и ул. “Иван Михайлов“ при ЮЗУ.

Както съобщи ИНФОМРЕЖА, лек автомобил „Опел Зафира“ с 20-годишен водач от Сандански, движейки се по ул. “Славянска“ в посока ул. “Иван Михайлов“, завивайки на ляво, отнема предимството и блъска лек автомобил „Шкода“ с 18-годишен водач от Благоевград. С болки в главата е пострадал водачът на лекия автомобил „Шкода“, който след извършен медицински  преглед е освободен за домашно лечение. 

Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на всички водачи, участници в произшествията, са отрицателни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK