Труп на магаре използван като примамка за умишлено отравяне на диви животни?

снимка: infomreja.bg, архив

Полицейски служители от РУП-Сандански са получили вчера съобщение от служител на РИОСВ - Благоевград за намерен труп на магаре в горски масив от рядка дъбова гора на около 5 км от с. Лиляново. В сигнала си служителят посочил, че трупът на животното е използван като примамка за умишлено отравяне на диви животни от неизвестно лице, като до трупа на магарето има труп на скален орел.

Местопроизшествието е локализирано от горски служител в местността "Муховец", в землището на санданското село Лиляново, и е посетено от служители на РУП, ДГС - Сандански и РИОСВ. При извършения оглед на място е установено, че се касае за труп на магаре в напреднал стадий на разлагане, като на около 3 метра от него е намерен втори труп на орел, също в напреднал стадий на разлагане.

По данни на служителя на екоинспекцията птицата е от вида "Скален орел". В района около труповете са открити две пликчета от алуминиево фолио със зеленикаво оцветяване на вътрешността, но без надписи, които се предполага, че са съдържали отрова.

В близост до труповете на магарето и орела не са открити трупове на други диви или питомни животни, чиято смърт да е причинена от отравяне. По случая в РУП-Сандански е образувано за установяване причините за смъртта на животните и евентуален извършител на престъпление по чл. 325б или 216, ал.1 от НК.

Оперативно издирвателните мероприятия продължават, като за случая е запозната Района прокуратура – Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK