Трудови инспектори атакуваха магазините на депутатски брат

Депутатът Георги Андонов /в средата/, Благой Андонов /вляво/, снимка: личен архив

Проверяващи от Комисията на потребителите в София и служители на Инспекцията по труда в Благоевград преди час окупираха два денонощни магазина в Гоце Делчев, които са собственост на брата на депутата Георги Андонов - Благой Андонов. Проверката се извършва по сигнал, че назначените магазинери са малко на брой и работят повече часове от установените в Кодекса на труда.

И в двата магазина проверяващите са разговаряли със служителите, които са били категорични, че нямат претенции към работодателя си нито по отношение на работното време, нито по отношение на заплащането. Те са отрекли, че са подавали сигнал до институциите. В единия от двата денонощни магазина работи и майката на двамата братя.

„Смятам, че не са открити каквито и да е драстични нарушения в търговските обекти. Няма нищо странно в това, че са проверени магазините на моя брат. Ако целта на проверката е била аз да бъда компрометиран, означава провал както за проверяващи, така и за поръчители, защото аз се занимавам с политика, а не с търговия. Не намирам политически нюанс в тази акция. Напротив, за пореден път става ясно, че управляващите разследват всеки един подаден сигнал, без да се съобразяват кой от проверяваните собственици на търговски обекти от коя партия е", коментира пред ИНФОМРЕЖА депутатът Георги Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

БТВ08:46 - 31.08.2011
И откаченият Ангел Тюхков е подал жалба , пречел му магазина на Благой Андонов да спи нощем - боклук
знаещ18:26 - 30.08.2011
бившият магазинер Димитър Богданов който бе изгонен от собственика на магазините Благой Андонов за кражби е подал сигнала до проверяващите институции . При ревизиите са установени бомбастични липси и му е била отдържана заплатата . няма съставени актове няма вписани препоръки от проверяващите , репортажа на БТВ бе от жалък по жалък .
ИНФОРМИРАН17:57 - 30.08.2011
Това изобщо не е автопиар просто си е динена кора подложена от общинска администрация ГД, които си мислят, че могат да го злепоставят по някъкъв начин. Но ще ви кажа едно при Андонов и семейството му всичко е точно, но не така стоят нещата с Москов и сие.
Герберка17:54 - 30.08.2011
Хубави, умни и млади мъже. Бандерчо е прав, че след две години Андонов няма да е депутат, защото ще е кмет на Гоце Делчев и то перфектен. Успех на изборите.

FACEBOOK