РЗС: Ще има протести и оставки, но болницата ще остане на Сандански!

Снимка: МБАЛ "Свети Врач", архив

Общинските съветници от РЗС ще бойкотират сесията, насрочена за днес, в знак на протест срещу решението да се създаде ново общинско ООД с фалиралата общинска болница в Петрич с равни дялове – по 49 %, при абсолютно нарушение на закона.

"Котев и съветниците на Тотев на практика ликвидираха болницата. Тези петнадесет поръчкови играчи, които си позволиха да сложат край на болница със 77-годишна история, ще висят на стената на позора, докато градът ни съществува.

Нашето място не е до тях. Нашето място е до хората от нашия град, които ни се обаждаха и спираха, където ни видят през последните седмици, с призив за протести, подписки, ако трябва и оставка на кмета, но безумното решение за ликвидация на „МБАЛ СВЕТИ ВРАЧ” ЕООД в гр. Сандански да бъде отменено", заявяват общинските съветници от партията на Яне Янев в нарочна декларация.

Ето какво гласи още позицията им:

"С основание жителите на Сандански питат:

1. Защо след като така или иначе Сандански управлява и петричката болница, е необходимо тяхното юридическо обединение с цената на закриването на МБАЛ “Свети Врач”?

2. Защо при тази схема Сандански и Петрич са с равни дялове по 49%, Кресна с 1% и Струмяни с 1%, като най-губещ е Сандански, без да има право на решаващ глас трябва да плаща за грешките на управлението на петричката болница и натрупаните дългове?

3. Защо не се направи публично допитване до гражданите на Сандански дали са съгласни болницата им да бъде закрита?

Ние приемаме призива на нашите съграждани и от 10-ти септември ще стартираме подписка и ще насрочим протест с цел провеждане на извънредно заседание на общинския съвет с точка единствена – отмяна на решението взето на 27.07.2017 г.". 

ПГ "Ред, Законност и Справедливост:

Яне Янев

Костадин Станоев

Калин Терзийски

Красимир Станков

Румен Гърчев

Илия Георгиев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK