Тромбоемболия уби за минути мъж от Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Малко след 4 часа тази сутрин е получен сигнал от жк „Запад”, че на 58-годишния Бойко С. му е зле, имал оплаквания от изтръпване на лявата ръка и болка в тила. Според подадения сигнал ставало дума за вероятен инсулт. Обслужването на повикването обаче се забавило по няколко причини.

Първо, двете спешни линейки на ЦСМП са обслужвали по време на повикването други адреси, второ - обяснението при конферентната връзка с приятелката на нуждаещия се от спешна помощ навела на мисълта за инсулт, и не на последно място - линейките се придвижват трудно заради падналия обилен сняг в Благоевград.

Мъжът бил с кръвно налягане 160/110 и пулс от 200 удара в минута. Когато нуждаещият се от спешна помощ мъж, който бил хипертоник, понечил, навеждайки се, да си обуе обувките, паднал в коридора на жилището. Тъй като пулсът едва се долавял, лекарят от ЦСМП опитал да му направи сърдечен масаж, но Бойко бил изпаднал в клинична смърт.

Той е починал от задушаване, тъй като тромбовете запушили кръвоносните съдове на белите му дробове.

С тази дигноза смъртта му е била неизбежна. Все пак 58-годишният мъж е транспортиран до спешното отделение, направената му ЕКГ установила, че той вече няма пулс.

След като престоял изискващите се 2 часа след настъпването на смъртта, трупът на починалия е предаден на близките. Те не са пожелали аутопсия.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Иван23:34 - 09.02.2013
Ние бяхме приятели и аз не намирам нищо лошо, че от сайта разбираме какво е станало. Точно обратното.
blizki18:07 - 09.02.2013
не ви ли е срам ,така да използвате мъката на хората за да си правите мизерният сайт.Със сигурност информацията е незаконно придобита и подлежите на наказание нещастни дребни безскруполни хорица
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK