Тризначките поведоха протест срещу новия строеж в квртал "Еленово", майки с деца блокираха улица "Преслав" (СНИМКИ И ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Тризначките Вяра, Надежда и Любов Станчеви поведоха съкварталците си на протест срещу предстоящия строеж на бизнес сграда в ж.к. "Еленово". 

Теренът, определен за новото строителство, се намира вдясно от улица "Преслав" в посока кръстовището с булевард "Пейо Яворов" и е в непосредствена близост до парка.

Вчера сутринта мястото бе оградено с дървени колове. Именно това предизвика възмущението на живеещите в района, а сестри Станчеви започнаха скоростно да събират подписи и заедно с майка им Любка се впуснаха собственоръчно да изтръгват коловете. 

Днес около зелените площи, които скоро ще се превърнат в строителна площадка, вече има телена ограда. Върху нея е монтирана и информационна табела, която гласи, че разрешителното за строеж е издадено на 17 август тази година с изпълнител благоевградката фирма "Браво-строй" ООД. 

"Вие деца имате ли, какво искате за тях - да играят спокойно в парка или да не смеете да ги пуснете навън заради поредния незаконен строеж", редяха на висок глас тризначките и приканваха съседите си да застанат на пешеходната пътека на улица "Преслав" и така да блокират движението.

Протестът на сестри Станчеви, прочули се след участието си в Биг Брадър, продължи близо час и бе подкрепен от близо стотина души. На място пристигнаха и две патрулки, които следяха недоволството на хората да не премине в безредици. В регулирането на движението по улицата се включиха пътни полицаи. 

Малко след 19:30 часа пристигна и главният архитект на Община Благоевград Васил Тинчев, който обясни, че разрешителното за строеж е напълно законно. Протестиращите отказаха да слушат обясненията му и започнаха да скандират "Оставка" по адрес на кмета Атанас Камбитов.

Утре по обяд жителите на кв. "Еленово" готвят нов протест, този път пред сградата на общинската администрация.

"Няма да допуснем тук да се строи, пък каквото ще да става", заканиха се за пореден път тризначките, под чиито прозорци всеки момент ще пристигнат багерите. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK