Трите внучета на самодееца Саид Сайтов от Вълкосел с дебют на "Пирин пее"

Най-малките самодейци на Вълкосел дебютираха на събора "Пирин пее" и обраха овациите на публиката и журито, снимки: личен архив

Бъдещите първолаци Асан и Абедин и 11-годишният Саид, внуци на дългогодишния секретар на читалището и ръководител на фолклорната група в сатовчанското село Вълкосел Саид Сайтов, направиха своя дебют на тазгодишния събор „Пирин пее".

Така малките таланти дадоха първата заявка, че ще продължат да се развиват във фолклорното поприще на своя дядо. Трите внучета на Саид Сайтов изиграха  кръшно хоро на фона на изпълнението на фолклорната  група при местното читалище във Вълкосел пред погледите на престижното жури, без каквито и да било предварителни репетиции.

Талантливите малчугани омаяха журито с потомствената си музикалност, която демонстрираха, докато тропат хора на сцената, без да пропуснат нито стъпка, нито тон, за което получиха и заслужени похвали.

Високо бе оценено от журито представянето и на цялата група самодейци от Вълкосел, която се върна силно впечатлена и с много грамоти от фолклорното надпяване в местността "Предел".

И в село Вълкосел, както в повечето населени места в Неврокопско, читалищната дейност, както и съхраняването на местния фолклор, са на изключително високо ниво.

Във всички фолклорни групи непрекъснато никнат млади таланти, сформират се детски и младежки групи, които изучават и съхраняват съкровищницата на местните традиции.

 

Младата смяна самодейци от Вълкосел заедно със секретаря на читалището и активен самодеец от много години със заслужените си грамоти от "Пирин пее"
11-годишният Саид и 7-годишните Асан и Абедин от Вълкосел на сцената на "Пирин пее"
Най-малките самодейци на Вълкосел дебютираха на събора "Пирин пее" и обраха овациите на публиката и журито, снимки: личен архив
Три поколения самодейци от Вълкосел пяха и играха на сцената на "Пирин пее"

КОМЕНТАРИ

nnm00:11 - 07.08.2014
браво на хората от Вълкосел .продължаваите да играете а и да пеете български хора и народни песни.браво
до горния21:39 - 05.08.2014
А бе капут ти ако си от Вълкосел просто няма да питаш щото трябва да си наясно ама кой знае какъв долен задник си да не казвам от къде та от бяс и злоба ръсис глупости а дали знаеш нвоите деца от руснаци или от помаци са правини или пък ти самия от кой си правен?????????????????
ВЪЛКОСЕЛЯНИН20:07 - 05.08.2014
ТОВА ДОБРЕ, АМ КВИ СА ТИЯ РУСКИ КАЛПАЦИ? КЪДЕ ВЪВ ВЪЛКОСЕЛЯ, КАЛПАЦИ ИЗКОПАХТЕ? ДА НЕ БИ КАЗАЦИ ДА СА ПРАВИЛИ ТИЯ ДЕЦА?
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK