Трите тайни на перфектна италианска салата "Капрезе"

Салата "Капрезе"

Какво трябва да съдържа една истинска рецепта за салата "Капрезе"?

Може да изглежда просто, но има тайни за приготвянето на салата "Капрезе", за да  е толкова вкусна, колкото тези, които ще ви сервират в Италия. Кои са съставките, които ще превърнат вашата салата "Капрезе" в приказка ни разказват от Smokini  Restaurant Plovdiv.

Какво трябва да съдържа една истинска рецепта за салата "Капрезе"?

Домати. Сирене моцарела. Босилек. И екстра върджин зехтин. Това е. Без авокадо. Без ягоди. Без маслини.

Тайна №1: Избор на домати за вашата салата "Капрезе"

Повечето хора - дори някои от най-големите готвачи - ще извадят домати от хладилника, ще ги нарежат на доста дебели шайби и ще ги подредят в чиния с еднакво дебели резени моцарела.

Грешка.

Доматите никога не трябва да се охлаждат. Прави ги воднисти и ги ограбва от истинския им вкус. Дръжте ги на стайна температура за най-добър вкус. Лятното време е най-добрият сезон за приготвяне на салата "Капрезе", защото това е моментът, в който доматите са най-вкусни.

Тайната №2: Добрата моцарела има значение

Разбира се, сиренето за салата "Капрезе" трябва да бъде моцарела. Това е единственото сирене, което може да добави онова перлено-бяло докосване, което притежава истинската "Капрезе".

Но не всички моцарели са еднакви. Важно е да изберете този вид, който придава най-голям вкус и текстура на вашата салата. Моцарела изисква време за производство.

По-скъпите сирена съдържат само мляко, сол и ензими. Ако видите съставки като "извара" или "лимонена киселина", знайте, че процесът е ускорен.
Резултатът от това е не толкова качествена моцарела.

Тайната №3: Босилекът е завършекът

Зеленото на тази салата "трикольор" се осигурява от пресен босилек (освен ако не използвате и малко зелени домати, разбира се). Повечето хора смятат, че босилекът е просто босилек.

Грешка.

Опитайте се да намерите босилек с по-малки листа. Вкусът е много по-наситен. Сладкият сорт „Genovese“ е най-подходящ за тази салата, въпреки че ако имате проблеми с намирането, нормалната, по-голяма листна версия също става.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK