Тринайсет братя и сестри бяха намерени оковани и държани гладни в къща в Калифорния

Снимка: © Pixabay

Тринайсет братя и сестри на възраст от 2 до 29 години бяха намерени вързани или оковани във вериги, гладни и мръсни в градчето Перис, на 100 км източно от Лос Анджелис. Родителите им са арестувани и обвинени в изтезание и застрашаване на живота и здравето на деца, съобщи полицията, цитирана от световните агенции.

Една от сестрите, на 17 години, успяла да избяга от къщата и да се обади на спешния телефон 911. Тя съобщила, че дванайсетте и братя й сестри са задържани в къщата от родителите им, някои оковани във вериги с катинари.

Полицаите отишли в къщата на Дейвид и Луиз Търпин, които не могли да обяснят защо децата са вързани и оковани към леглата им и защо са държани мръсни и недохранени, на тъмно, в помещения с непоносима миризма. Полицаите първоначално решили, че децата са малолетни, но след това с изумление узнали, че седем от тях са пълнолетни, на възраст между 18 и 29 години, а най-малкото дете е на две години.

Децата са отведени на лечение в медицински център. Службата за закрила на децата е започнала разследване. Родителите, които могат да бъдат освободени срещу гаранция от 9 милиона долара, ще се изправят пред съда в четвъртък.

Техен съсед заявил, че къщата била построена неотдавна. Той не познавал семейство Търпин и не бил забелязал нищо необичайно, отбелязва Ройтерс.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK