Трима загинаха при катастрофа с пътнически автобус край Микре

Снимка: БГНЕС

Трима души загинаха при катастрофа между автобус и лек автомобил край Микре, съобщиха от МВР. Това е първоначалата информация. Има и пострадали.

Главен път София - Варна в района на инцидента е затворен, обходният маршрут е по път III-401 посока Микре-Ловеч след това по път II-35 посока Ловеч-Ябланица.

Сигналът за инцидента е постъпил днес около 9.40 часа. Катастрофата е станала на главния път София-Варна, в участъка между селата Микре и Голец. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ.

Според първоначалните данни, челен удар е възникнал между автобус "Шкода" , в който пътували около 50 души, и лек автомобил "Мицубиши" със софийска регистрация.

По преварителна информация, на място са загинали жена, управлявала леката колата, водачът на автобуса и пътник. Пострадали са 12-13 души, които са транспортирани с четири линейки и лични автомобили до ловешката болница.

Временно е ограничено преминаването в района на инцидента. Обходният маршрут е по път III-401 посока Микре-Ловеч след това по път II-35 посока Ловеч-Ябланица. На място се извършва оглед, изясняват се причините за тежкия инцидент.

Пътниците са служители на общинската администрация в Лясковец. Те са отивали на тиймбилдинг.

Ограничено e движението по път I-4 Български извор - Микре - Севлиево, между км 36 и км 37, заради катастрофа, съобщиха от АПИ.

Шофьорите могат да използват обходен маршрут по път III-401, в посока Микре - Ловеч и след това по път II-35, в посока Ловеч - Ябланица. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK