Трима в болница след консумация на диворастящи гъби

Снимка: Infomreja.bg, архив

Трима мъже от град Симитли са приети тази нощ в МБАЛ-Благоевград след натравяне с диворастящи гъби, състоянието им е стабилно, съобщава БГНЕС. 

Тримата мъже – на 58, 29 и 26 години, вчера консумирали диворастящи гъби, набрани в гората. След няколко часа се почувствали зле, получавайки типичните симптоми за натравяне – стомашно неразположение, повръщане.

Със собствен превоз са пристигнали в Спешно-приемно отделение, където им са направени промивки и вливания. Тъй като и тримата мъже, които са роми, не са осигурени, им е отказан прием в токсикологията на УМБАЛСМ „Пирогов”.

Към 8 ч. тази сутрин и тримата все още са в Спешното отделение, след което най-вероятно ще бъдат настанени в болнично отделение за наблюдение. Възможно е симптомите на стомашно неразположение да не са вследствие на натравяне, а на преяждане с гъби, тъй като са трудно-смилаема храна.

И тримата са брали и консумирали от диворастящата гъба лютица, която се приготвя по специфичен начин – вари се, а водата се изхвърля, едва след което се яде. Въпреки студеното време нощем, през последните дни в гората се появи и традиционната есенна гъба – рижинка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK