Трима в ареста след нападението над полицаи в ромския квартал „Изток“

Снимка: Infomreja.bg

Ранените полицаи са без опасност за живота

Трима мъже са арестувани, след като днес преди обяд нападнаха полицаи в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил. Информацията потвърди директорът на ОДМВР – Кюстендил, Елиан Стамболийски. По негови думи няма опасност за живота на ранените полицаи. Те в момента се намират в болница и се извършват необходимите прегледи.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, днес, малко след 11.00 ч,, в кв. „Изток“ в Кюстендил пострадаха трима служители на РУ - Кюстендил, и служебно куче.

Полицаите, които посетили адрес в квартала за осъществяване на процесуално-следствени действия, били нападнати от обитателите на къщата с ножове, секири и метални пръти.

Инцидентът се разиграва на улица „Ропотамо“ при извършване на обиски за наркотици. Вследствие на нападението служителите н аполицията са с порезни наранявания в областта на крак и глава. Нападателите са известни на полицията като извършители на противозаконни деяния, обявиха от ОДМВР – Кюстендил.

„Не знаем кои са арестуваните, но в момента цялата улица е блокирана. Явно извършват претърсвания. Чухме, че става въпрос за претърсвания за дрога“, коментираха и жители на ромския квартал.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK