Единадесетокласникът Георги Спахиев от Хаджидимово даде пример за благородство

Снимка: Личен архив

Той помогна на самотна и трудноподвижна възрастна жена

Ученикът Георги Спахиев от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, помогна на възрастна жена, като в навечерието на празниците похарчи своя награда от 50 лева за продукти, които и предостави.

Георги е  буден младеж, който има разностранни интереси и често се изявява в състезания. Сред немалкото му завоевания е първо място в Международен конкурс „Заедно в 21-ви век“, първо място в Националния конкурс „Родолюбие“, трето място в конкурс „Куба далечна и близка“, също трето място в Национален исторически конкурс „170 години от рождението на Ботев“. По достойнство беше оценена и неговата защита в историческия конкурс „Пространство и време“, както и презентацията му за патронния празник на училището.

Георги Спахиев е образец на успяващ млад човек, който не се възгордява, вижда реалностите и се стреми да бъде полезен на ближните си. За читателите на ИНФОМРЕЖА той сподели:

„Съпричастността ми към нуждаещите се и осъзнаването на необходимостта от благотворителност са част от доброто ми възпитание. Мисля, че добротата и състраданието са добродетели, които приближават човека към съвършенството. Да дарявам щастие на хора в нужда, ми носи удовлетворение. С този мой акт искам да покажа на обществото, че милосърдието сред нас – младежите, все още не е отживелица. Мисля, че уроците по доброта и сърдечност се преподават най-добре с личен пример като този – да помогнеш на човек в нужда. Толстой е казал: „За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш“, а аз допълвам, че това е възможно само с личен пример.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK