В ареста остават братята от ромския квартал в Кюстендил, нападнали полицаи

Снимка: Infomreja.bg

РС – Кюстендил, определи мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за двама братя

РС - Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов определи мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на братята Валери Л., който е на 50 години, и 41-годишният Бисер Л., които са привлечени като обвиняеми за причиняване на лека телесна повреда на полицаи, за закана за убийство, за хулиганство и съпротива на орган на властта, с особена дързост и цинизъм.

По досъдебното производство са събрани гласни и писмени доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са автори на престъпленията, за които им е предявено обвинението. Същите са влезли във физическа саморазправа със служители на МВР, както заявиха в залата, познати им, като полицейски служители от ПУ в кв. “Изток” в Кюстендил. Действията на полицията са били насочени към разкриване и предотвратяване на извършване на престъпление - държане и разпространение на наркотични вещества. 

Двамата братя са нападнали полицейските служители, за да възпрепятстват съзнателно предприетите законови мерки по разкриване на престъпление, се казва в мотивите на съдия Деянов. Съдът счита, че по отношение на двамата обвиняеми е налице и реална опасност от укриване или извършване на престъпление.

Определението, с което РС – Кюстендил, подлежи на обжалване, с частна жалба или частен протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок, считано от днес.  

Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK