178 дози хероин иззеха от къщата, където нападнаха 3-ма полицаи

Снимки: ОДМВР - Кюстендил

Задържаха за 24 часа двама агресивни братя

Голямо количество хероин, предназначен за разпространение, са открили и иззели служители на РУ – Кюстендил, вчера от къща в ромския квартал „Изток“. Високорисковото вещество е било опаковано в 178 дози. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.

Пристигналите на място полицаи за осъществяването на процесуално-следствените действия били посрещнати от собствениците с агресия, двамата братя били въоръжени с метална тръба и секира. При схватката са пострадали трима служители и служебното куче. Единият от служителите е с разкъсно-контузна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият е с разкъсно-контузна рана на ръката, засегнат е и кръвоносен съд, третият служител е с охлузни наранявания в областта на главата.

Пострадало е и полицейското следово куче, то е с кръвонасядане на лявото око и ограничено движение на предната лява лапа. На служителите е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница чрез хирургична обработна на нараняванията.

Притежателите на наркотичното вещество и собственици на имота са братя и са на 31 и на 50 години, задържани са с полицейска заповед до 24 часа. На по-възрастния е оказана медицинска помощ в болницата /с контузна рана в областта на дясното коляно е след участието си в нападението над полицаите/.

По случая са започнати 2 досъдебни производства. Едното е за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества, уведомен е прокурор от ОП, и за нападение, и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения, под наблюдението на РП Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK