Трима свещеници и трима настоятели гласуват за нов Неврокопски митрополит

снимки: infomreja.bg

Отец Георги Кумбарев, отец Николай Малечков и отец Ангел Еринин са определените свещеници от Неврокопската епархия, които на 12-и януари ще участват в избора на нов Неврокопски митрополит. 

От настоятелската квота в Гоцеделчевско своя вот за заместник на дядо Натанаил ще дадат кметският наместник на хаджидимовското село Тешево - Иван Крушовски, сестрата на певицата Николина Чакърдъкова - Мариана Менкачева, и учителят Божик Димитров, научи ИНФОМРЕЖА.

На 12-и януари ще бъде проведен епархийският избор между двамата кандидати за Неврокопски митрополит, а на 19-и януари ще се проведе каноничният синодален избор. 

Вече е одобрена и листата с имената на епископите, между които епархийските избиратели ще излъчат двамата кандидати, единият от които ще оглави осиротялата след смъртта на владиката Натанаил епархия.

На 24 декември се навършиха 40 дни от кончината на Митрополит Натанаил, след която дата започна и подготовката за избор на негов заместник. 

Според одобрената листа от Светия Синод участниците са 10 на брой. Това са: Крупнишки епископ Инокентий, Месемврийски епископ Иаков, Тивериополски епископ Тихон, Стобийски епископ Наум, Велички епископ Сионий, Драговитийски епископ Даниил, Траянополски епископ Киприан, Браницки епископ Григорий, Главиницки епископ Йоан и Мелнишки епископ Серафим.

В  Гоце Делчев вече тече кампания за подкрепа на Мелнишкия епископ  Серафим.

 

Димитър Крушовски /вторият от ляво надясно/
Мариана Менкачева

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK