Трима спаха в ареста, откриха амфетамин в жабката на колата им

Снимка: МВР

Прокуратурата е била сезирана

Вчера, с постановление на Районна прокуратура – Видин, за срок до 72 часа в следствения арест са били задържани двама криминално проявени жители на областния град – обвиняеми по досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от Наказателния кодекс.

На 28 декември, в хода на проведена операция срещу наркоразпространението в региона, по пътя Иново – Видин униформени спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, шофиран от 23-годишен водач.

В колата пътували още двама видинчани – на 27 и 41 години. При извършено претърсване, в жабката на фолксвагена, полицейските служители открили найлонов плик с бели бучки и прах. Веществото реагирало на амфетамин при полевия наркотест. Общото количество на иззетия наркотик възлиза на 700 грама.

Първоначално тримата били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Вчера, задържането на двама от тях – 23 и 27-годишния, е удължено с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

Работата на разследващите по образуваното в РУ-Видин досъдебно производство продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK