Санираната сграда на ОДМВР-Благоевград, официално откри министър Маринов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

На официална церемония днес новият вътрешен министър Младен Маринов, кметът на Благоевград – Атанас Камбитов, и директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград – Николай Хаджиев, прерязаха лентата на обновената сграда на Първо районно управление и самата дирекция.

С приветствено слово започна градоначалникът, който подчерта, че парите са изцяло по европейска програма. Той напомни, че Благоевград е на челно място по брой санирани сгради и заслужава плакет.

На свой ред министърът отговори, че би съдействал, познавайки усилията, направени за да може и полицията и пожарната да имат този чудесен вид и енергийна ефективност.

Камбитов бе изненадан и наистина получи плакет от Маринов за добре свършена работа. Министърът каза, че малко общини умеят да усвояват така добре евросредства, което е похвално за Благоевград.

 „Това е поредният европейски проект, който реализира Община Благоевград. Радвам се, че се справихме в срок. Както всеки проект и този имаше своите проблеми, но  с общи усилия успяхме.  Средствата по проекта са над 1 460 000 лева. Важно е да се подчертае, че този финансов ресурс не е от бюджета на Община Благоевград, а от външни източници, като 85% са по  ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 и 15 %  Национално съфинансиране. Зад тези цифри стоят обновени сгради, с по-добри условия за хората, които работят тук и не само,  а и с достъп за хора със специфични потребности. Използвам случая да благодаря на изпълнителите, че се справиха в срок, както и на екипа от Община Благоевград, на всички, които  работиха този проект да бъде осъществен“, каза кметът Камбитов.

Сред официалните лица бяха още зам.-кметовете – инж. Емилия Тунева и Христина Шопова, областният управител – Бисер Михаилов, директорът на РСПБЗН – Георги Пармаков.

По-рано днес министър Маринов откри и санираната сграда на полицията в Пазарджик.

Миналата година през август неговия предтеча – Валентин Радев, преряза лентата на обновената пожарна в Благоевград.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТОМРЕЖА

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK