Трима се издирват след обира в Сандански

Снимка: Infomreja.bg

Психическо въздействие е оказано върху един от служителите

Продължава издирването на извършителите на обира в Сандански.

Издирват се трима, съобщи заместник-директорът на ОДМВР-Благоевград, Димитър Кръстев, който даде брифинг пред търговския обект.

Управителят на търговския обект подава информация, че три лица чрез взломяване на няколко врати са проникнали в помещение, където се е съхранявал сейф с неуточнена към момента сума пари.

Успяват да вземат сумата и да се оттеглят в неизвестна посока. Неофициално се споменава за над 30 000 лв.

Важно е да се отбележи, че при извършеното престъпление няма пострадали граждани. Нямаме данни извършителите да се използвали огнестрелно или хладно оръжие. Мобилизиран е целият ресурс на ОДМВР, като не е оказано веднага съдействие и от Главна полиция. Започнахме мащабни издирвателни мероприятия, каза Кръстев.

Престъплението не е извършено в салона, който е посещаван от клиенти, а в едно от офис помещенията, където се е намирал един служител.

Извършителите са преодолели огради, здраво направени за защита на имота, и са взломили няколко врати в търговския обект и са проникнали във въпросния сейф.

Насилие не е оказано. Психическо въздействие е оказано върху един от служителите за да го респектират вербално за да вземат сумата пари.

Данните са за 3 лица. Изяснява се съпричастността на други лица.

Образувано е досъдебно производство по чл. 198 от НК под надзора на РП – Сандански, и ОП-Благоевград.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, сигнал за грабеж от хипермаркет в Сандански е подаден в полицията около 21 часа тази вечер. Първоначални данни, трима маскирани влезли в помещението, където се отчитал оборотът в края на работния ден. Отнели неустановена към момента сума пари и избягали. Няма данни за пострадали. На място веднага са изпратени екипи на полицията. Започнал е оглед. Организирани сСа действия за установяването и задържането на извършителите.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK